Virgin Orbit успешно изстреля сателити по време на първата нощна мисия

Това е четвъртият успешен полет на компанията досега

Virgin Orbit успешно изстреля сателити по време на първата нощна мисия | StandartNews.com

Virgin Orbit изстреля ракета, носеща седем спътника от въздушното и космическото пристанище Мохаве в Калифорния рано сутринта в събота, отбелязвайки първата успешна нощна мисия на малката сателитна ракета. Компанията изведе сателитите в ниска земна орбита с помощта на своя самолет-носител Boeing 747, наречен Cosmic Girl, който имаше ракетата LauncherOne, прикрепена под едно от крилата му.

Мисията, наречена Straight Up, включваше седем изследователски сателита като част от Програмата за космически тестове на НАСА. Подобно на предишните си мисии, Virgin Orbit задвижи сателитите в космоса, като накара Cosmic Girl да пренесе ракетата LauncherOne на 35 000 фута над земята. Virgin Orbit първоначално отложи мисията в четвъртък, след като установи, че температурата на ракетното гориво е „леко извън границите“.

Virgin Orbit направи общо пет опита за изстрелване, но се провали само веднъж по време на първия си тестов полет през май 2020 г. Той е в движение от първото достигане на орбита през януари 2021 г., разполагането на набор от сателити в орбита през юни 2021 г. и завършването на още една мисия по-рано тази година. Мисията Straight Up на Virgin Orbit е четвъртият успешен полет на компанията досега.

Virgin Orbit е собственост на британския милиардер Ричард Брансън, но не трябва да се бърка с Virgin Galactic, отделен клон на компанията за търговски космически полети. Компанията стана публична чрез сливане на SPAC (компания за придобиване със специална цел) миналата година. Въпреки че е завършил всичките си изстрелвания от Южна Калифорния досега, Virgin Orbit планира да излети от Корнуол, Англия по-късно тази година .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай