Virgin Galactic възобновява билетите за космически туризъм

Компанията повиши жената им на 450 000 долара

Virgin Galactic възобновява билетите за космически туризъм | StandartNews.com

Virgin Galactic възобновява продажбите на своите билети за 450 000 долара, които осигуряват на клиентите 90-минутна разходка в Космоса.

Компанията вече има около 600 резервации от първата продажба на билети, които тогава струваха между 200 000 - 250 000 долара за място.

Във връзка с повишението на цената, през ноември, главният изпълнителен директор Майкъл Колглазър каза, че компанията е тествала процеса на продажби през предходните няколко месеца и е продала около 100 места. Компанията работи за продажба на общо 1000 места, преди да започне търговска дейност.

През юли миналата година Virgin Galactic изглеждаше готова да започне търговски операции, след като изведе основателя на компанията сър Ричард Брансън на ръба на космоса. Но доклад на New Yorker по-късно разкрива, че по време на полета на Брансън предупредителните светлини са изгаснали в пилотската кабина и космическият самолет е пътувал извън определеното му въздушно пространство за 41 секунди. Федералната авиационна администрация прекрати всички полети в очакване на проверка, която приключи през септември.

Тогава компанията обяви, че отлага началото на търговските услуги, заради технологични причини. Междувременно главният конкурент на Virgin Galactic в играта за суборбитален космически туризъм, Blue Origin на Джеф Безос, стартира три успешни мисии с екипаж за известни личности и платежоспособни клиенти. (Blue Origin не разкрива колко струват билетите.)

Новината за продажба на билети повиши акциите на Virgin Galactic, които претърпяха спад миналата година след поредица от лоши новини, да се повишат с над 30% печалба. Virgin Galactic също обяви промяна на логото, заменяйки предишния дизайн, включващ човешки ирис с прост, лилав контур на своя ракетен космически самолет.

Започването на търговски операции е основна цел за Virgin Galactic. Тъй като компанията е основана през 2004 г., тя е изправена пред множество забавяния и прекъсвания по време на своята програма за разработка и тестване.

Акциите на компанията бяха разтърсени през януари от новини, че е стигнала до половин милиард долара дълг. Оттогава те се движат на или под границата от 10 долара на акция - далеч от най-високата му стойност за всички времена от 62,80 долара, достигната в началото на 2021 г.

Повече технологични новини може да прочетете тук.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай