В Microsoft Office ще се появи нов шрифт по подразбиране през септември

Microsoft започна да тества тези промени като част от програмата за предварителна оценка на Microsoft 365 през юли тази година

В Microsoft Office ще се появи нов шрифт по подразбиране през септември | StandartNews.com

През септември Microsoft ще направи публично достъпна нова тема по подразбиране за приложенията на Office. Тя включва нови цветови схеми, стилове и контури. В допълнение към това шрифтът по подразбиране в продуктите Office на компанията ще бъде променен на Aptos, което софтуерният гигант обяви миналия месец.

Това е първият случай от 2007 г. насам, в който Microsoft променя шрифта по подразбиране в офис софтуера. Промяната засяга приложения като Word, Outlook, Excel и PowerPoint. В миналото Aptos беше известен като Bierstadt и беше избран сред петте предложени кандидати да замени Calibri още през 2021 година. Компанията смята, че той ще се вписва по-добре в други промени, свързани със стиловете по подразбиране и цветовата палитра, използвани в документите.

Що се отнася до новата тема по подразбиране, тя трябва да подобри контраста и четливостта на документите. Най-забележимата промяна тук е замяната на жълтото с тъмнозелено и на един от светлосините цветове с тъмно тюркоазено. Това би трябвало да увеличи контраста между формите и линиите, налични в приложенията от пакета Microsoft Office.

Стиловете в Word и Outlook също ще бъдат актуализирани, за да "направят документите по-лесни за четене и да им придадат по-професионален вид", според говорител на Microsoft. Например в заглавията ще се използва по-голям, удебелен шрифт, а разстоянието между параграфите ще бъде увеличено.

Microsoft започна да тества тези промени като част от програмата за предварителна оценка на Microsoft 365 през юли тази година. Сега софтуерният гигант съобщи, че новата тема и шрифтът по подразбиране ще бъдат достъпни за всички потребители на Microsoft 365 през септември, но не е обявена точна дата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай