В Амстердам построиха паркинг за 7000 велосипеда

В него са инвестирани 65 млн. долара

В Амстердам построиха паркинг за 7000 велосипеда | StandartNews.com

Холандската столица Амстердам има забележителен подводен паркинг - гараж за многобройните велосипеди в града, което прави пътуването на жителите и гостите по-лесно от всякога, изчиствайки надземните улици от хиляди разхвърляни превозни средства.

Гаражът е построен на централната гара в Амстердам, където всеки ден минават около 200 000 пътници, половината на велосипеди. Изграждането отнема четири години и струва около 65 милиона долара, а гаражът може да побере 7000 велосипеда наведнъж.

Освен по-лесното пътуване до работното място, други плюсове включват изключително достъпни такси -  паркингът за велосипеди е безплатен за първите 24 часа, а след това само $1,46 за всеки допълнителен ден. Имате нужда от банкова карта или стикер за велосипед. В структурата се помещава и сектор за споделяне на велосипеди, която е чудесна за хора, които преминават.

Наистина, цялото изживяване изглежда доста рационализирано и евтино, но има някои предупреждения, сред които е, че структурата не може да побере товарни велосипеди или все по-популярните електрически велосипеди, а освен това няма портове за зареждане на такива.

Въпреки това те изглеждат поправими в сравнение с многобройните достойнства на структурата. Холандия е един от световните лидери както в екологичната политика, така и в инфраструктурните мерки за опазване на климата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай