Twitter заключи акаунта на Кание Уест

Причината е антисемитски лозунги

Twitter заключи акаунта на Кание Уест | StandartNews.com

Twitter потвърди, че е заключил акаунта на Кание Уест, след като той публикува антисемитски туит в събота. „Въпросният акаунт е заключен поради нарушение на правилата на Twitter“, каза говорителят на Twitter Кейти Росбъроу в изявление за The Verge.

Twitter премахна туита на Ye, но няколко потребители са направили екранна снимка на публикацията, преди Twitter да я свали. Ye, който не е бил активен в Twitter от около две години, беше поздравен от Илон Мъск , след като се върна в платформата. Той публикува омразния туит малко след като Instagram ограничи достъпа до акаунта му , което го накара да е опълчи срещу главния изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг за това, че „го е изритал от Instagram“.

В петък рапърът публикува екранна снимка в Instagram, показваща текстово съобщение между него и рапъра Шон „Диди“ Комбс, обвинявайки Диди, че е контролиран от евреи. Това предизвика отговор от Американския еврейски комитет (AJC), който критикува Ye за поддържането на антисемитски теории на конспирацията.

Не е ясно колко дълго Ye няма да има достъп до акаунта си в Twitter, тъй като правилата на платформата казват, че може да постави потребителския профил в „режим само за четене“ за някъде от 12 часа до седем дни в зависимост от нарушението. Това означава, че Ye не може да туитва, ретуитва или харесва каквито и да е публикации, докато блокирането не бъде премахнато, но други потребители все още могат да взаимодействат с неговото съдържание.

Тези два изблика на омраза идват дори седмица след като Ye беше заловен с расистка тениска с надпис „Животът на белите има значение“, фраза, която Лигата против клеветата класифицира като лозунг на омраза. Ye също се появи на Fox News в интервю с Тъкър Карлсън, което според AJC е „натоварено с расистки и антисемитски нюанси“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай