Twitter с нов изпълнителен директор

Мъск назначи дългогодишния медиен изпълнителен директор Линда Якарино

Twitter с нов изпълнителен директор | StandartNews.com

Илон Мъск назначи дългогодишния медиен изпълнителен директор Линда Якарино за нов главен изпълнителен директор на Twitter, месеци след като обеща да се оттегли от позицията.

По-рано Якарино обяви, че напуска ролята си на председател на глобалната реклама и партньорства в NBCUniversal.

Като главен изпълнителен директор, тя ще се сблъска с дълъг списък от предизвикателств като напускане на рекламодатели, прекъсвания на услугите, регулаторен контрол и всеповече конкуренция. Противоречивите промени в политиката и изявленията на Мъск също отблъснаха някои дългогодишни потребители на Twitter.

Дори когато Мъск се оттегли от ролята на главен изпълнителен директор, той вероятно ще запази значителен контрол върху бъдещата посока на компанията, защото ще остане като изпълнителен председател на компанията и главен технически директор, както и като собственик на платформата.

Yaccarino е в NBCUniversal повече от 11 години. Преди това тя е била изпълнителен вицепрезидент/главен оперативен директор по рекламни продажби, маркетинг и придобивания в Turner Broadcasting. В NBCUniversal тя ръководи глобален екип от 2000 членове, според нейния фирмен профил. Това са повече хора, отколкото са останали да работят в Twitter след множество съкращения под негово ръководство, припомня CNN.

Екипът за продажби на реклами на NBCUniversal е генерирал 100 милиарда долара продажби на реклами, откакто тя се присъедини през 2011 г., според нейния профил, и е създал партньорства с много нови медийни компании, включително Twitter, както и Apple News, Buzzfeed, Snapchat и YouTube.

Напускането на Якарино идва в лош момент за NBCUniversal. Приходите от реклами намаляват в цялата медийна индустрия, което води до намаляване на разходите и в някои случаи съкращения в много компании. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай