Twitter акаунтът на Тръмп няма да бъде възстановен

Бившият президент ще се изявява само в личната си социална мрежа

Twitter акаунтът на Тръмп няма да бъде възстановен | StandartNews.com

Илън Мъск съобщи, че Twitter акаунтът на бившия президент Доналд Тръмп няма да бъде възстановен преди междинните избори в САЩ следващата седмица.

Милиардерът беше казал, че ще създаде „съвет за модериране на съдържание“ и че няма да се вземат важни решения за съдържанието, докато той не бъде създаден.

Преди да придобие Twitter миналата седмица, Мъск бе обещал да отмени поне някои от политиките за модериране на съдържанието на платформата и да премахне постоянните забрани на акаунти. Той също така беше казал, че ще възстанови личния акаунт на Тръмп, който беше забранен от платформата малко след бунта на 6 януари в Капитолия на САЩ.

Тръмп, който преди това използва Twitter, за да прави новини, да атакува критиците и да определя дневния ред в DC, каза, че се радва, че Twitter вече е в „здрави ръце“ след поглъщането на Мъск, но твърди, че няма да се върне към платформата. Вместо това той планира да остане в собствената си социална мрежа, Truth Social. Тръмп имаше десетки милиони повече последователи в Twitter, отколкото в Truth Social.

Забележките на Мъск, намекващи за промяна на първоначалната политика към Тръмп и други забранени акаунти, идва, докато той се опитва да увери потребителите и рекламодателите, които представляват 90% от приходите на Twitter, че платформата няма да се превърне в „безплатна за всички адска среда“. Мъск също иска да увеличи приходите на Twitter чрез абонамент.

В дните, откакто Мъск пое поста собственик на Twitter и де факто главен изпълнителен директор, платформата се сблъска с вълна от омразна реторика и друго токсично съдържание, което предизвика недоволство от групи на гражданското общество и накара някои рекламодатели да се замислят дали да работят върху платформата .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай