Четвъртък,

Цената на Bitcoin пада под $27 000 и продължава да намалява

От: Кристиан Антонов -
860
Цената на Bitcoin пада под $27 000 и продължава да намалява
A
A
A

Цената на биткойна спадна с 2,42% до 28 716,15 долара в сряда на фона на общата криза на пазара на криптовалути, според Coin Metrics, и продължава да се понижава, съобщи новинарският портал CNBC. Етерът се понижи с 4,93% до 2021,95 долара по време на вчерашната търговия.

Цената на криптовалутите и акциите се понижи, след като Бюрото за трудова статистика на САЩ отчете 8,3% увеличение на потребителските цени през април, което е малко повече от очакванията на икономистите, анкетирани от персонала на Dow Jones.

Това изплаши инвеститорите, които побързаха да се отърват от високорискови активи, включително криптовалути. Според експертите както акциите, така и криптоактивите са понижили стойността си, което е предизвикало паника на пазара.

Биткойнът падна под 29 хил. долара за втори път в рамките на една седмица. 30 хил. долара експертите смятат за знакова референтна точка за биткойна - наскоро той се покачи до 40 хил. долара, но скоро отново загуби всичките си печалби.

Освен това инвеститорите оценяват новините за проекта Terra - неочаквано популярният стебълкойн TerraUS рязко се срина, като борсовата му цена падна доста под обявения 1 USD. Известно е, че стебълкойнът е подкрепен от други цифрови активи, включително биткойн.

Към момента на писане на статията CoinDesk определя цената на биткойна на 26 000-27 000 долара и тя продължава да се колебае.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията