Tik Tok пуска функция за разпознаване на изкуствен интелект

Функцията ще бъде внедрена тепърва

Tik Tok пуска функция за разпознаване на изкуствен интелект | StandartNews.com

TikTok работи върху нов начин, по който създателите да разбират дали публикациите им съдържат генерирано от AI съдържание. Нова функция „съдържание, генерирано от изкуствен интелект“ ще се появи в секцията „още опции“ преди качване на видеоклип. Като част от описанието на този превключвател, от TikTok коментират, че етикетът ще помогне за „предотвратяване на премахването на съдържание“; TikTok актуализира своите правила за съдържание през март, за да изисква потребителите да разкриват deepfakes и генерирано от AI съдържание в надписа на видеоклипа или да използват идентифициращ стикер.

Новият етикет за съдържание, генериран от изкуствен интелект, идва след откритието от миналата седмица, че конкурентната платформа Instagram работи върху свои собствени етикети за разкриване на такова съдържание. 

Заедно с технологичните компании Google, Amazon, Microsoft и други, компанията майка на Instagram Meta обеща миналия месец , че ще разработва AI отговорно и ще информира ясно потребителите, когато съдържанието е генерирано от AI.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай