Тесла постави нов рекорд за доставка на автомобили

Логистиката остава най-голямото предизвикателство пред автомобилния производител

Тесла постави нов рекорд за доставка на автомобили | StandartNews.com

Tesla публикува своите доставки и производствени номера за третото тримесечие на 2022 г., според които компанията потвърждава, че е подобрила рекорда си за доставка и производство със значителни маржове.

Tesla потвърди, че е произвела почти 346 000 автомобила Model 3 и Model Y и е доставила приблизително 325 000 от тях.

Що се отнася до водещите и по-скъпи Model S и Model X, Tesla достави 18 672 бройки при производство с няколко бройки под 20 000.

Това означава, че Tesla има над 20 000 нови автомобила в наличност в края на тримесечието, което е високо за автомобилния производител. Всички тези превозни средства обаче вече са продадени и са в транзит.

От Tesla коментират, че предвид факта, че производствени обеми продължават да растат, става все по-предизвикателно да осигурят капацитет за транспортиране на превозни средства на разумна цена през тези пикови логистични седмици.

Преди това Tesla съобщи на служителите си, че иска да даде приоритет на разходите пред броя на доставките в края на тримесечието. Автомобилният производител все пак успя да постигне рекорд като надмина с над 30 000 бройки последното тримесечие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай