Tesla не успя да постигне целта си за 50% ръст на годишна база

Все пак компанията отбелязва силно тримесечие

Tesla не успя да постигне целта си за 50% ръст на годишна база | StandartNews.com

Tesla не успя да постигне целта си за 50% ръст на годишна база, след като е доставила малко над 1,3 милиона автомобила през 2022 г. Компанията се стремеше към приблизително 1,4 милиона доставки, за да постигне целта си, което показва, че транспортните и логистичните предизвикателства продължават да измъчват компанията за електромобили.

Tesla заяви, че е доставила 405 278 автомобила през четвъртото тримесечие на 2022 г. , което включва 17 147 автомобила Model S и X и 388 131 автомобила Model 3 и Y. Анализаторите на Wall Street прогнозираха 415 000 превозни средства, доставени през тримесечието. За годината компанията е доставила 66 705 автомобила Model S и X и 1 247 146 автомобила Model 3 и Y.

Анализаторите прогнозираха 1,8 милиона автомобила, доставени за годината, но въпреки по-ниските резултати, това е още едно рекордно тримесечие за производителя на електромобили.

Годината за Tesla беше изпълнена с редижа предизвикателства - слабо търсене, застаряваща гама и засилена конкуренция от страна на производителите на стари автомобили. Покупката на Twitter от Мъск доведе до последващ рязък спад в цената на акциите на Tesla, които паднаха с цели 65% през годината. Разгромът намали милиарди от собственото нетно богатство на Мъск, което го направи и първия човек, загубил 200 милиарда долара, според Bloomberg .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай