Tesla е по- близо до производството на камиона на Semi

Депозитът за него е 20 000 долара

Tesla е по- близо до производството на камиона на Semi | StandartNews.com

Пет години след като беше обявено, Tesla отвори резервации за изцяло електрическия си камион Semi, който трябва да започне да се произвежда през 2023 г. Заявки за новия модел вече могат да бъдат направени на уебсайта на компанията, като се заплаща 5 000 долара предварително, след това още 15 000 долара в рамките на 10 дни.

Semi на Tesla беше обявен през 2017 г. с футуристично концептуално излъчване и завистливи спецификации. От компанията казва, че камионът ще се задвижва от четири независими двигателя на задните оси, ще ускорява 0-100 км в час за 20 секунди и ще има обхват на батерията от 500 или 800 км. Цените започват от 150 000 долара и имаше редица поръчки от фирми като Walmart и FedEx в диапазона от ниски десетки.

В момента камионът се планира да влезе в производство през следващата година, но няма да е изненада, ако има допълнителни забавяния (или дори промени в спецификациите).

Това, което тази новина наистина показва обаче, е невероятната способност на Tesla да генерира паричен поток от клиенти , като ги насърчава да плащат депозити за продукти, които все още не съществуват (тенденция, която оттогава е копирана от други производители на електромобили ). По същество платените заявки са начин компанията да тегли безлихвени заеми от фенове. Така че дори и Semi да не е много по-близо до производството, той със сигурност е готов да генерира депозити.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай