Следващото поколение Bing на Microsoft идва с големи обещания

Моделът е проектиран да превъзхожда останалите търсачки

Следващото поколение Bing на Microsoft идва с големи обещания | StandartNews.com

Често забравяната търсачка на Microsoft е на път да получи нов живот. Технологичният гигант обяви във вторник, че си партнира с OpenAI, за да подобри Bing с AI технологията на компанията. Microsoft обаче имаше и изненада: следващото издание на Bing ще включва нов голям езиков модел от следващо поколение, за който компанията твърди, че е „много по-мощен“ от ChatGPT и е проектиран специално да превъзхожда при търсене.

В основата на търсачката е нова патентована технология, която Microsoft нарича Prometheus Model. Сред предимствата на Prometheus са по-подходящите резултати от търсенето. Microsoft твърди, че моделът също ще направи използването на Bing по-безопасно и ще позволи на компанията да актуализира резултатите от търсенето по-бързо.   

Новият Bing предлага функция за чат и разширена лента за търсене, която позволява да въвеждате до хиляда знака. В демонстрация, която Microsoft показа по време на своето събитие, Юсуф Мехди, главен маркетингов директор на компанията за потребителите, помоли Bing да сравни най-влиятелните мексикански художници и техните най-известни картини. Bing показа своя отговор в нов страничен панел, който включваше анотации и уеб връзки. По-късно Мехди помоли търсачката да сравни три прахосмукачки за домашни любимци, като същевременно посочи плюсовете и минусите на всеки модел. Мехди каза, че Bing също може да помогне с въпроси, на които може да няма точен отговор. Въпреки това, в случаите, когато Bing не знае отговора на заявка, търсачката пак ще се опита да ви насочи към полезна информация. Microsoft също добавя бутон, който позволява на потребителите да споделят отзиви за търсачката.

Функцията за чат е налична и когато искате да използвате генериращите възможности на технологията на OpenAI. Например, кажете, че искате да започнете да планирате пътуване до Хавай. Можете да поискате от Bing да създаде петдневен маршрут за вас. В своя отговор търсачката ще включва връзки към места за настаняване, полети и неща, които можете да правите на островите. Новият Bing е достъпен за визуализация  и всеки може да посети Bing.com, за да изпробва няколко примерни заявки и да се запише в списъка за чакане на компанията. „Ще увеличим визуализацията до милиони през следващите седмици“, казаха от Microsoft.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай