Samsung представи нов евтин таблет, алтернатива на iPad

Galaxy Tab A8 е от среден клас и пристига през януари

Samsung представи нов евтин таблет, алтернатива на iPad | StandartNews.com

В последно време пазарът на таблетите не е много активен и компаниите не предлагат много нови модели. Малко преди празниците обаче, Samsung представи своя достъпен таблет Galaxy Tab A8. Специалистите разпознават в него добра алтернатива на най-евтиния iPad на Apple.

Размерите му са компактни - 246.8 x 161.9 x 6.9 мм. Новият таблет може да се похвали с голям 10,5-инчов екран със забележително тънък панел и общо съотношение на страните 16:10. Резултатът е 80-процентово съотношение на екрана към тялото, което е предпоставка за ограничаване на разсейващия фактор при гледане на съдържание.

Galaxy Tab A8 е снабден с основна 8MP и предна 5MP камера, както и с чисто нова функция Screen Recorder, с която учениците, учителите и дори геймърите няма да пропускат нищо. Потребителите могат да записват подробни видеа на уроци или лекции или дори себе си, за да проверят как звучат и изглеждат отстрани. Сред предимствата са четворните високоговорители на таблета с Dolby Atmos качество.

Таблетът се предлага с място за съхранение 3+32GB. Всеки може да се възползва от допълнителното пространство до 1TB с microSD карта. Батерията ще е с капацитет от над 7000 mAh, но производителят не споделя информация за времето на автономна работа. Все още няма достатъчна информация и за процесора, с който работи таблетът, но най-вероятно става въпрос за 8-ядрен Exynos процесор.

А тук ще намерите още новини от технологичния свят!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай