Робот забърква кафе и коктейли в САЩ

Адам прави всякакви напитки

Робот забърква кафе и коктейли в САЩ | StandartNews.com

Източник: бТВ

Иновативни изобретения свързани с изкуствения интелект завяладяха Лас Вегас. Там започна един от най-големите технологични форуми в света, който всяка година привлича хиляди посетители.

Адам е програмиран да изготви перфектната напитка за всекиго. Въоръжен с камери за лицево разпознаване, изкуственият интелект в него е готов да предложи, както кафе, така и коктейл.

„Той може да върши всякакви задачи в изготвянето на напитки. Можем да го видим да измие чашата, да я напълни с лед, да добави мляко и кафе, и както в този случай да се получи бадемово лате“, казва Фил Джен, който е технически директор в компанията производител.

Роботи като Адам са само малка част от изобретенията на форума в Лас Вегас, чиято цел е да представи най-новото в света на потребителската електроника. Иновативни коли, холограми, игрални симулатори и егзоскелети привличат вниманието.

А водещо място заема изкуственият интелект. Събитието привлече над 130 000 посетители и повече от 4000 представители на малки и големи компании.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай