Resideo смая европейския пазар с нови аларми за топлина и дим за дома

Продуктите се предлагат с 10-годишен експлоатационен живот и 10-годишна гаранция

Resideo смая европейския пазар с нови аларми за топлина и дим за дома | StandartNews.com

Компанията Resideo Technologies, водещ световен доставчик на продукти и решения в областта на домашния комфорт, обяви, че новата гама Honeywell Home R200 аларми за топлина, дим и комбинирани аларми вече е широко достъпна в цяла Европа.

Усъвършенстваните стандарти за безопасност и новите разпоредби (особено по отношение на инсталирането на димни аларми) значително намалиха последствията от домашни пожари, но неизправната електрическа инсталация, готвенето без надзор и пушенето, най-честите причини за пожар в домашни условия, остават. Правителствата на Европейския Съюз и Обединеното кралство препоръчват използването на огнеупорни материали, уреди и мебели в домовете; тъй като те генерират много по-малко дим в сравнение със стандартните материали, което води до по-дълго задействане на детекторите за дим.

Използването на аларми за топлина, дим или комбинирани аларми, може да предпази не само личните вещи, но и по-важно, може да спаси животи и да намали здравословните проблеми, причинени от дим или огън.

В България рисковете от отравяне с въглероден оксид (CO) все още не са добре познати. CO е газ без цвят, вкус и мирис и най-често се получава при непълно изгаряне на материали, съдържащи въглерод. Някои хора го наричат "тих убиец", защото е практически неоткриваем от хората. Алармите за въглероден оксид могат да осигурят спокойствие, засичайки опасността, която не можете да видите с очите си.

Наличието на аларма може да осигури сигурност и комфорт за дома, офиса и други закрити помещения.

Новата гама Honeywell Home R200 аларми за топлина, дим, CO и комбинирани аларми, е подходяща приложение в повечето жилищни среди и заменя предишното портфолио от XSeries. Продуктите помагат на професионалните монтажници и потребителите да защитят най-важното в дома, като предлагат:

  • Изпитана и тествана надеждност, с всички европейски и специфични за страната сертификати.
  • Допълнително спокойствие: в момента това е единствената аларма за топлина, дим, и комбинирана аларма на пазара, при която пълното портфолио – което включва продукта R200C2 за въглероден диоксид (CO2) – се предлага с 10-годишен експлоатационен живот и 10-годишна стандартна гаранция.
  • По-добро уведомяване на крайния потребител чрез взаимосвързани аларми, които могат да задействат едновременно аларми за топлина, дим и CO.
  • Няма нужда да се купува отделен радиомодул, за да се свържат устройствата помежду им, тъй като решенията на Resideo вече имат вграден радиомодул.

Освен това собствениците на жилища могат да бъдат спокойни, че елегантния и модерен дизайн, ще пасне на естетиката на домашния им декор.

Разширената продуктова гама R200 и повишената й наличност в Европа идват след като Resideo представи монитора за въглероден диоксид (CO2) R200C2-A в Западна Европа по-рано тази година. Като част от разширеното предлагане, R200C2-E вече се предлага в шест източноевропейски държави.

Гелу Олтеану, ръководител продажби за Honeywell HOME в Resideo за Румъния и България, очертава важността на разширяването на гамата в повече страни. „Една от ценностите на компанията ни грижата за клиентите и стремежът да разберем техните нужди. Чрез разширяване на продуктовата гама и на наличността в повече европейски страни, можем да допринесем за това повече монтажници да помогнат на клиентите си да защитят това, което е най-важно", казва Олтеану.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай