Пуснаха Nokia XR21 - смартфон еквивалент на култовия Nokia 3310

Това е смартфон версията на известния като почти неразрушим Nokia 3310

Пуснаха Nokia XR21 - смартфон еквивалент на култовия Nokia 3310 | StandartNews.com

HMD Global представи официално Nokia XR21, смартфонът, който се справя с всички тревоги – страха от изпускане, повреди и изтощаване – благодарение на сертифицираната си свръхиздръжливост и двудневен живот на батерията с едно зареждане. 

Nokia XR21 е буквално смартфон еквивалентът на култовия Nokia 3310 (почти неразрушимия телефон с бутони от близкото минало) – устойчив на падане, прах и вода. Той издържа на всичко - от изпадане от джоба на панталона ви и удар първо в екрана на земята до 72-часов планински поход под проливен дъжд.

"Това е смартфон версията на известния като почти неразрушим Nokia 3310. Счупването на смартфона или изтощената батерия преди дълго пътуване често са причина за тревожност. Този смартфон е създаден, за да премахне подобни притеснения в ежедневието; нашето устройство е толкова издръжливо, че може да се справи дори с намокряне от струя на маркуч с налягане 100 бара и 80°C температура на водата. Всъщност ние сме толкова уверени в неговата устойчивост, че предлагаме едногодишна гаранция за еднократна безплатна подмяна на екрана, ако се случи най-лошото", заяви Адам Фъргюсън, ръководител "Продуктов маркетинг" на телефоните Nokia.

Nokia XR21 е с излято под налягане шаси от 100% рециклиран алуминий и е защитен от корпус, изработен от устойчиви материали, както и дисплей от Corning® Gorilla® Glass Victus® стъкло, като всички те са проектирани и сертифицирани да издържат на удари.

Устойчив на падане, прах и вода

Специално разработеният дизайн и висококачествените материали, използвани в Nokia XR21 - включително суперздрав екран и удароустойчив заден капак - лекуват тревогите, свързани с телефона – от „падането“ на батерията до спукването на екрана.

Той е сертифициран за издръжливост по стандарта MIL-STD-810H, което го прави устойчив на падане, прах и вода. Освен това по време на фабричните тестове Nokia XR21 оцеля при падане от 1,8 м, при потапяне във вода с дълбочина 1,5 м в продължение на един час, както и при удар със същото налягане като при водна струя с налягане 100 бара (колкото е необходимо, за да се разкъса пожарникарски маркуч) и температура на водата от 80°C.

Справя се с екстремни температури и пропуснато зареждане

Издръжливостта на Nokia XR21 включва и живота на батерията му. Тя може да издържи до два дни само с едно зареждане. Освен това, когато попаднете в неприятни или екстремни метеорологични условия, можете да разчитате на Nokia XR21 безусловно.

Той може да издържи и да се използва при температури между -20°C и +55°C - последната е с един градус по-ниска от най-горещата температура на въздуха, регистрирана на Земята (в Долината на смъртта в щата Калифорния). А 6,49-инчовият му екран може да се използва с мокри ръце, в дъжд или с ръкавици. Перфектен е за компания на фестивал през уикенда, еднодневен поход в планината или семейно пътуване, на което сте забравили зарядното устройство.

Развлечения, поддържани от изкуствен интелект

Стерео високоговорителите с OZO възпроизвеждане осигуряват поглъщащ звук, улавяйки всеки детайл от видеоклиповете, песните и подкастовете, които обичате. 64-мегапикселовата му камера, най-добрите алгоритми за обработка на изображения с изкуствен интелект и режими като AI Portrait, Night Mode 2.0 и Flash Shot ви гарантират, че ще съхраните спомените си в кадри и видеа с отлично качество. За шумна среда стерео високоговорителите с мощност 96 dB, снабдени с режим Audio boost, подсилват звуците, за да чувате без смущения от фоновия шум. А двата бутона за бърз достъп ви позволяват да стигнете до любимите си приложения и функции още по-бързо.

Сигурност и безопасност отвътре и отвън

Nokia XR21 гарантира четири години месечни актуализации на сигурността, три години актуализации на операционната система, три години гаранция и едногодишна гаранция за безплатна еднократна подмяна на екрана в случай на напукване.

Цена и наличност

Nokia XR21 се очаква в България в цвят Pine Green на препоръчителна цена 999 лева. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай