Прототип на летящ автомобил получи сертификат за летателна годност 

Компанията планира да достави първите автомобили през последните три месеца на 2025 г.

Прототип на летящ автомобил получи сертификат за летателна годност  | StandartNews.com

Федералната авиационна администрация е сертифицирала за тестване на превозно средство, което стартираща фирма в Калифорния описва като летяща кола - първото напълно електрическо превозно средство, което може едновременно да лети и да се движи по пътищата. 

Тъй като FAA в момента разработва политики за превозни средства с електрическо вертикално излитане и кацане (eVTOL), сертификатът ограничава местата и целта, за която автомобилът има право да лети.

Компанията очаква да продаде превозното средство за 300 000 долара всяко, като първата доставка е предвидена за края на 2025 г.

Модел A, който е напълно електрически, има обхват на шофиране от 200 мили и обхват на полета от 110 мили, казва Алеф. Компанията твърди, че превозното средство се вписва в съществуващата градска инфраструктура за шофиране и паркиране.

Уебсайтът на компанията казва, че летящата кола ще бъде сертифицирана като „нискоскоростно превозно средство“, което означава, че няма да може да се движи по-бързо от около 25 мили в час по павиран път. „Предположението е, че ако шофьорът се нуждае от по-бърз маршрут, той ще използва възможностите за полет на Алеф“, публикува компанията на сайта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай