Предлагат нов смартфон Nokia в Цвета на годината 2023

Можете да смените сами батерията, екрана и порта за зареждане с части от iFixit

Предлагат нов смартфон Nokia в Цвета на годината 2023 | StandartNews.com

Производителят на телефоните Nokia, HMD Global, представи най-новия си модел смартфон – лилавия Nokia G42 5G, който потребителите могат да поправят сами. Актуалното бижу в смартфон каталога на финландския бранд, вече достъпно на световния пазар и в България, излиза скоро след като водещата компания, която прогнозира глобалните тенденции – WGSN, обяви, че цветът на 2023 г. е Дигитална Лавандула. Това е и първият модел Nokia с 5G, който подлежи на поправка в домашни условия. Освен това задният му капак е изработен с 65% рециклирани материали, а опаковката му е сертифицирана от FSC®.

"Можем спокойно да кажем, че тази година лилавото е във фокуса на вниманието. Nokia G42 5G не само изглежда страхотно, но е и голяма крачка напред в нашата мисия да произвеждаме телефони с възможност за самостоятелна поправка“, заяви Ларс Силбербауер, главен маркетинг директор на HMD Global.

Кайл Уинс, главен изпълнителен директор на iFixit, добавя: "Развълнуван съм да видя как партньорството ни с HMD Global обръща тенденцията в полза на самостоятелните поправки. Не става дума само за предоставяне на части, а за популяризиране на идеята "направи си сам" сред потребителите, даваща знак, че ерата на ремонтите на самообслужване наистина настъпва."

Толкова бърз

Споделяйте снимки, сърфирайте, пазарувайте, работете и се забавлявайте - каквото и да означава за вас да сте онлайн, свързаността 5G, управлявана от мобилната платформа Qualcomm®Snapdragon™ 480+ 5G, ви отвежда бързо там, където искате да отидете. Освен това с много памет, много място за съхранение и интелигентна оптимизация на фона, можете безпроблемно да преминавате от едно приложение към друго.

Толкова чиста картина

50-мегапикселовата камера работи с усъвършенстван изкуствен интелект за обработка на изображения и може да заснема ясни кадри дори при по-трудни условия. Портретният режим извежда точката на фокусиране в центъра на вниманието, а нощният режим помага за качествени снимки при ниска осветеност за кристално чиста картина на 6,56-инчовия HD+ дисплей. С OZO 3D аудиото пък вашите видеоклипове звучат толкова добре, колкото и изглеждат.

Толкова много батерия

С до 3 дни живот с едно зареждане батерията на вашия Nokia G42 5G ще запази 80% от първоначалния си капацитет след 800 пълни цикъла на зареждане – това се равнява на около четири години ползване и редовно зареждане на телефона.

Толкова издръжлив и сигурен

Подобно на всички телефони на финландския бранд, Nokia G42 5G е създаден, за да издържи дълго и е строго тестван за устойчивост на изпитанията в ежедневието. Освен това той е в крак с времето, с 3 години месечни актуализации на сигурността и 2 години актуализации на операционната система.

С Android™ 13 имате по-голям контрол върху това до каква информация получават достъп приложенията, включително конкретни снимки, видеоклипове и история на клипборда. С до 3 години месечни актуализации на сигурността скоро няма да се притеснявате за "остаряването“ на защитата.

Толкова лесен за поправка

Ако някога сте изпускали телефона си, вероятно ви се е налагало поне известно време да го ползвате с напукан екран. Nokia G42 5G е създаден с възможност за бърза поправка QuickFix, така че можете сами да сменяте пукнат екран, огънат порт за зареждане или стара батерия. В сътрудничество с iFixit, Nokia G42 5G може да бъде поправен в домашни условия с удобни ръководства за ремонт стъпка по стъпка. 

Цена, наличност и аксесоари

Nokia G42 5G в цвят So Purple е наличен в търговската мрежа у нас в конфигурация 6/128 GB на препоръчителна цена 489 лева. 

Можете да получите допълнителна защита за своя Nokia G42 5G с прозрачен калъф от 100% рециклирани материали, който не скрива дизайна на телефона и е с напълно рециклируема опаковка. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай