Потребителите на X вече няма да могат да блокират коментари от нежелани последователи

Решението породи противоречиви коментари

Потребителите на X вече няма да могат да блокират коментари от нежелани последователи | StandartNews.com

Потребителите на X, известен преди като Twitter, вече няма да могат да блокират коментари от нежелани последователи, според публикация на собственика на X Илон Мъск. Блокирането ще бъде достъпно само за директни съобщения, каза той в публикация от акаунта на Tesla.

Откакто придоби Twitter миналата година за 44 милиарда долара, Мъск преразгледа компанията, съкращавайки много служители, възстановявайки забранени преди това акаунти и наскоро ребрандира компанията и платформата като X. Той не предостави причина или времева рамка за премахване на функцията за блокиране.

Потребителите на Twitter отдавна използват функцията за блокиране при бойкоти и за да избегнат виждането на реклами от конкретни марки или промоутъри на платформата.

Изпълнителният директор на Binance Changpeng Zhao, инвеститор в новия Twitter заедно с Musk, каза в публикация, че компанията трябва да насочи вниманието си другаде.

„X наистина трябва да реши проблемите с ботовете и спама, преди да премахне блоковете“, пише Джао, чиято компания притежава една от най-големите крипто борси в света. Луис Джоунс, дългогодишен медиен и рекламен изпълнителен директор, който сега работи в Brand Safety Institute, каза, че последният план на Мъск е много обезпокоителен, тъй като потребителите могат да бъдат залети със спам, заплахи и друго вредно съдържание.

„Слабият подход на Мъск към свободата на словото“ вероятно ще има „двоен ефект“, правейки тормоза по-често срещан в платформата и възпрепятствайки свободата на словото от онези потребители, които са мишени на насилници и хищници, пише Джоунс в имейл до CNBC. „Това е низходяща спирала, която не може да бъде добра за дългосрочния успех на X.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай