Онлайн играта Fortnite се оказа недостъпна за няколко часа

От гейм компанията Epic съобщиха, че разследват причините

Онлайн играта Fortnite се оказа недостъпна за няколко часа | StandartNews.com

Хиляди потребители на една от най-популярните онлайн игри в момента - Fortnite - установиха, че е невъзможно да влязат в профилите си. Проблемът е съществувал в продължение на часове, преди от компанията Epic, която е издател на играта, да възстановят достъпа.

 

В официалния канал на гейм издателството беше публикувано съобщение, че се разследват причините за проблеми с достъпа, със стартирането на нова игра и с други действия в платформата, както и че скоро ще публикуват повече информация по случая. Очаква се това да стане през следващата седмица.

 

От компанията съобщават, че става въпрос за сериозно прекъсване на услугата, без да уточняват подробности за причините. Посочва се също, че онлайн магазинът Epic Games Store също има проблеми при функционирането си.

 

Според сайта Downdetector, е имало съобщения и за невъзможност на потребители да играят друга популярна игра - GTA Online, както и да достъпват чат услугата Discord, която е с предимно геймърска насоченост. Няма обаче информация за възможна връзка между тези случаи.

 

Проблемите с Fortnite са само последния пример от цяла поредица сериозни сривове на популярни онлайн услуги през тази година. Само преди месец облачната платформа Amazon Web Services падна, което доведе до проблеми с достъпа до огромен брой сайтове, включително Disney+ и Vice.

 

Тук можете да четете още технологични новини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай