Обра точките! Дългоочакваният пикап на "Тесла"

Какви модели предлага Мъск

Обра точките! Дългоочакваният пикап на "Тесла" | StandartNews.com

Пикапът на "Тесла“ (Tesla) - "Сайбъртрък" (Cybertruck), ще се предлага в три варианта, като този с най-ниска цена ще струва 60 990 долара, предаде Ройтерс. Това е с 50 на сто повече от обявеното от главния изпълнителен директор на компанията Илон Мъск през 2019 г., когато бе представена концепцията за модела.

Най-евтината версия на електрическия пикап ще бъде с пробег от 250 мили (около 400 километра) и ще бъде със задно предаване.  Тази версия се очаква да бъде на пазара през 2025 г.

За догодина „оптимистично“, както пише на сайта на "Тесла", са планирани двете по-скъпи версии, които са със задвижване на четирите колела, като едната е с два мотора, а тази в най-горния клас - с три. Първата е на цена от 79 990 долара и ще бъде с пробег от 340 мили (около 550 километра), а втората, която ще бъде по-мощна, ще изминава с едно зареждане 320 мили (515 километра) и ще струва 99 990 долара.

Новият материал за каросерията от неръждаема стомана и нетрадиционният, футуристичен стил усложняват производството и добавят разходи, заплашвайщи да отблъснат традиционните купувачи на пикапи, фокусирани върху полезността, казват експерти, цитирани от Ройтерс.

Илон Мъск обаче заяви късно снощи, че "Сайбъртрък“  ще е "по-практичен от обикновен пикап и ще е по-бърз от спортна кола".

Акциите на "Тесла" се понижиха с 2 на сто малко след края на основната търговия вчера, след като затвориха със спад от 1,6 на сто до 240,08 долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай