Четвъртък,

Изненада. В Индия плащат с цифрови рупии

От: Кристиан Антонов -
1186
Изненада. В Индия плащат с цифрови рупии
A
A
A

Проектът за въвеждане на цифрови плащания в рупии в магазините на Reliance се осъществява в партньорство с местни банки и технологични компании, съобщиха от компанията. Клиентите на магазините, които желаят да плащат с цифрова валута, ще получат динамичен QR код, който да сканират при извършване на плащания. На този етап поддръжката на дигитални плащания в рупии се разширява до веригата магазини Freshpik, а по-късно услугата ще бъде достъпна за клиентите на всички търговски обекти, собственост на Reliance.

"Тази историческа инициатива за въвеждане на разплащания в цифрова валута в нашите магазини е в съответствие със стратегическата визия на компанията да предлага избор на индийските потребители. Тъй като все повече индийци желаят да извършват транзакции по цифров път, тази инициатива ще ни помогне да предоставим още една ефективна и сигурна възможност за плащане на клиентите на нашите магазини", заяви говорител на Reliance.

За да припомним, през декември миналата година Централната банка на Индия започна пилотно въвеждане на дигитална рупия за пазарите на дребно в някои градове в страната. Властите очакват този подход да помогне за намаляване на зависимостта на икономиката от парите в брой, както и да осигури по-достъпни международни трансакции и да предпази хората от нестабилността на криптовалутите на трети страни.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията