Наследникът на Nokia атакува пазара с нови смартфони

Колекцията HMD Pulse отразява модерната естетика на оригиналната линия на HMD

Наследникът на Nokia атакува пазара с нови смартфони | StandartNews.com

Финландската компания Human Mobile Devices (HMD), която стои зад телефоните Nokia, представи първата си линия смартфони с бранда HMD: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ и HMD Pulse

Колекцията HMD Pulse отразява модерната естетика на оригиналната линия на HMD: изчистени линии, спокойни тонове, смел, дързък дизайн и възможност за самостоятнелна поправка на достъпна цена.

Колекцията HMD Pulse 

Всяко устройство от новата гама HMD Pulse е конструирано така, че да може да се ремонтира - HMD го нарича "поправимост от първо поколение", което дава възможност на собствениците да заменят повреден дисплей, огънат порт за зареждане или изтощена батерия, без да имат инженерна диплома. Потребителите могат просто да си вземат комплект за самостоятелна поправка от iFixit.

HMD Pulse Pro: Селфи игра на друго ниво

HMD Pulse Pro е новият най-добър приятел на любителите на селфита. С неговата 50МР селфи камера това лято всички ще ви завиждат за перфектните снимки. Поздравете телефона си с два пръста, за да активирате жестовата навигация (Selfie Gesture Navigation – запечатайте спомените си само с едно махване на ръката, вдигнат палец или знак за сърце с две ръце – идеално за групови селфита. И можете да се сбогувате с размазаните нощни селфита с режима AI Super Portrait на HMD Pulse Pro, който прави дори най-тъмното селфи ясно като ден. Улеснявайки заснемането на спомени с висока резолюция, HMD Pulse Pro ви превръща в професионален фотограф - без никакво обучение.

Pulse Pro на HMD е модно решение, което няма да излезе от мода, налично в три зашеметяващи нюанса: зелено (Glacier Green), лилаво (Twilight Purple) и черно (Black Ocean). Зеленият HMD Pulse Pro има и собствено зарядно устройство в същия цвят, което се продава отделно. Със своя непреходен дизайн и елегантен силует, той създава усещането за лукс, но е на достъпна цена – 289 лв. в конфигурация 6/128 GB и 329 лв. в конфигурация 8/256 GB памет.

HMD Pulse и HMD Pulse+

По-малките братя на HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ (в цвят праскова, зелено и черно) и HMD Pulse (в синьо, розово и черно), предлагат до 59 часа живот на батерията и възможност за самостоятелна поправка от първо поколение. HMD Pulse+, на препоръчителна цена 259 лв., разполага с 50MP задна камера и сензор за дълбочина, които ви позволяват да правите качествени снимки с лекота, докато HMD Pulse, последният от първото оригинално смартфон трио на HMD, постига перфектния баланс между достъпна цена, производителност и ремонтопригодност. С 13MP камера, снабдена с AI HDR и оптимизация на тоновете на кожата за естествено ярки снимки, HMD Pulse впечатлява и с цената си от 219 лева.

С характеристики от най-висок клас и цени в средния клас семейството HMD Pulse има за цел да направи категорията смартфони достъпна за всички.

HMD Pulse+, HMD Pulse и HMD Pulse Pro ще бъдат налични в търговската мрежа през май. 

„Ние държим ръката ви върху пулса на времето, разпознаваме нуждите на потребителите и предвиждаме пазарните тенденции; възможността за поправка е основополагаща за новата глава в иновациите на смартфоните. Забравете за обикновеното, това е нова ера за стойностните смартфони“, коментира Ларс Силбербауер, главен маркетинг директор на Human Mobile Devices.

„Възможността за поправка е актуална тема за потребителите и CCS insight наблюдава, че през последната година интересът към поправката на мобилни телефони се е увеличил значително както в ЕС, така и в САЩ. Приблизително 55% от анкетираните в ЕС заявяват, че биха искали да ремонтират на разумна цена устройство, което е извън гаранционния срок, вместо да го заменят с ново. В САЩ интересът също е голям - впечатляващите 49%. Отбелязваме също така, че 47% от потребителите в ЕС и 48% от потребителите в САЩ изразяват готовност да платят малко повече за екологично чисти продукти, което подчертава апетита за ремонтопригодни продукти“, заяви Бен Ууд, главен анализатор на CCS insight.

 „HMD е новатор в областта на смартфоните, които могат да се ремонтират в домашни условия. Окуражаващо е, че линията HMD Pulse е още по-лесна за поправяне и това дизайнерско решение е в съответствие с потребителските тенденции, които наблюдаваме в нашите проучвания“, допълни Ууд.

„HMD току-що обяви поредните си устройства, които могат да се ремонтират от потребителите самостоятелно: колекцията HMD Pulse. Постоянният ангажимент на HMD да проектира телефони с оглед на възможността за поправка е окуражаваща промяна в нашата консуматорска среда. Това е доказателство, че компанията има иновативната култура, необходима за постигане на напредък в областта на възможността за поправка. Бихме искали да си сътрудничим с тях, докато те работят за превръщането на телефоните, които могат да се ремонтират, в норма, а не в изключение“, посочи Кайл Уинс, главен изпълнителен директор на iFixit.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай