Мъск иска реалния брой на ботовете, за да финализира сделката с Twitter

Според милиардера те са над 20% от общия брой акаунти

Мъск иска реалния брой на ботовете, за да финализира сделката с Twitter | StandartNews.com

Илон Мъск потвърди, че сделката с Twitter няма да продължи, ако компанията не докаже, че ботовете са по-малко от 5 процента. Според милиардерът фалшивите и спам акаунти могат да съставляват повече от 20 процента от потребителите на социалната мрежа. Мъск в момента е в процес на закупуване на Twitter и неговите 226 милиона монетизирани ежедневни активни потребители за 44 милиарда долара.

Мъск е направил подобни коментари на технологична конференция в Маями. В изявление до Bloomberg във вторник, от Twitter заяви, че е „ангажиран да завърши транзакцията на договорената цена и условия възможно най-бързо“.

Имаше спекулации, че Илон Мъск използва броя на ботовете в Twitter като тактика за договаряне на по-ниска цена на придобиване. На конференцията главният изпълнителен директор заявява, че жизнеспособна сделка на по-ниска цена няма да бъде „изключена“.

Сделката за придобиване на социалната медийна мрежа е „временно задържана“ заради опасенията за броя на докладваните за спам или фалшиви акаунти, но Мъск заявява, че „все още е ангажиран с придобиването“.

Опитите на главния изпълнителен директор на Tesla да получи яснота относно тези цифри доведоха до публична кавга с изпълнителния директор на Twitter Параг Агравал в понеделник . Последният предложи подробности за броя на спам акаунтите, които Twitter спира всеки ден, и очерта как екипът ги идентифицира. Но той добави, че „не вярваме, че тази конкретна оценка може да бъде извършена външно, като се има предвид критичната необходимост да се използва както публична, така и частна информация (която не можем да споделим)“.

„И така, как рекламодателите да знаят какво дават парите си?“, пита Мъск. „Това е от основно значение за финансовото здраве на Twitter.“ Главният изпълнителен директор на Tesla предложи публично да се тестват 100 акаунта и да се идентифицира броят на ботовете като проверка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай