Мъск разкри какво планира

Задват ли се промени в Туитър

Мъск разкри какво планира | StandartNews.com

Илон Мъск, разкри че предвижда промени с Twitter. Всички потребители на платформата X, по-рано наричана Twitter, може да се наложи да плащат за достъп до платформата. В разговор с израелския премиер Бенямин Нетаняху милиардерът каза, че платежната система е единственият начин за противодействие на ботовете.

"Преминаваме към малко месечно плащане за използване на системата", каза шефът на Tesla и SpaceX.Мъск от много време говори, че неговото решение за премахване на ботове и фалшиви акаунти в платформата на социалните медии изисква такса за проверка. Откакто пое Twitter миналата година, той се опита да стимулира потребителите да плащат за подобрена услуга, която сега се нарича X Premium. Това е направено чрез предоставяне на платени абонати на повече функции, като по-дълги публикации и повишена видимост в платформата. Засега обаче потребителите все още могат да използват X безплатно.

Въпреки че има ясен финансов интерес за компанията да таксува потребителите, Мъск настоя, че усилието да накара хората да плащат за услугата е насочено към справяне с ботовете. "Направата на един бот струва една стотинка", каза той. "Но ако потребител трябва да плати няколко долара или нещо подобно - някаква незначителна сума, ефективната цена за ботовете е много висока". Най-богатият човек в света каза още, че сега търсят по-евтини опции за потребителите, пише БГНЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай