Моралът на служителите на Meta е спаднал поради масовите съкращения и неотзивчивите ръководители

Марк Зукърбърг, основател и главен изпълнителен директор на Meta, вече заяви, че 2023 г. ще бъде "годината на ефективността" в неговата компания

Моралът на служителите на Meta е спаднал поради масовите съкращения и неотзивчивите ръководители | StandartNews.com

Служителите в Meta, компанията майка на сайта за социални мрежи Facebook, са все по-загрижени за съкращенията и посоката, в която се развива компанията. Марк Зукърбърг, основател и главен изпълнителен директор на Meta, вече заяви, че 2023 г. ще бъде "годината на ефективността" в неговата компания. Досега "повишената ефективност" е довела до масови съкращения. През последните шест месеца той направи две вълни от съкращения, които до голяма степен засегнаха бизнес екипите и екипите за набиране на персонал, съкращавайки повече от 26 000 души, което е почти 30% от работната сила на компанията. Както Зукърбърг заяви на страницата си във Facebook, този месец предстоят още съкращения, които за първи път ще засегнат технологичния сектор, включително инженерите.

Освен Meta, през последните месеци и други технологични гиганти като Amazon, Microsoft, Google, Salesforce съкратиха хиляди служители, намалиха площта на офисите, отказаха се от обезщетения и пилотни инициативи. Изглежда обаче, че Meta е изправена пред най-големите предизвикателства. Миналата година, за първи път от 2012 г. насам, компанията отчете няколко последователни тримесечия на спад на приходите. Отсъствието на много висши ръководители от централата на Meta в Калифорния засилва безпокойството на служителите. 38-годишният Зукърбърг е в отпуск по бащинство след раждането на третото си дете, въпреки че редовно се среща с ръководството по важни теми.

Миналата година Meta спря да предоставя редица безплатни услуги на служителите и премести сервираната им вечеря, ако останат до късно в офиса за по-късен час. Служителите също така бяха помолени да намалят второстепенните разходи за бизнес пътувания. Преди това тези екстри се считаха за необходими за привличане на най-добрите служители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай