Microsoft ще започне автоматично да пренасочва потребителите на Internet Explorer към Edge

Това е първата стъпка към пълното премахване на Internet Explorer

Microsoft ще започне автоматично да пренасочва потребителите на Internet Explorer към Edge | StandartNews.com

Microsoft ще започне автоматично да пренасочва потребителите на Internet Explorer към своя браузър Edge през следващите няколко месеца. Internet Explorer вече няма да съществува и потребителите или фирмите, които все още използват браузъра, скоро ще започнат да виждат подкана, която вместо това ще ги пренасочи към Microsoft Edge.

Това е първата стъпка към пълното премахване на Internet Explorer от съществуващите компютри и Microsoft планира да издаде актуализация, която ще деактивира остаряващия браузър в бъдеще. „В крайна сметка Internet Explorer ще бъде деактивиран за постоянно като част от бъдеща актуализация на Windows, като в този момент иконите на Internet Explorer на техните устройства ще бъдат премахнати“, обяснява Шон Линдерсей, генерален мениджър на Microsoft Edge Enterprise.

Процесът на пренасочване към Edge ще пренесе данни като пароли, предпочитани и настройки от Internet Explorer, а опцията „презареждане в IE режим“ ще бъде представена в лентата с инструменти, за да улесни достъпа до специалния режим, който Microsoft е вградил в Edge . Всички поддържани в момента версии на Windows 10 Home, Pro, Enterprise, Education и IoT ще бъдат повлияни от оттеглянето на Internet Explorer.

„Internet Explorer няма да бъде премахнат незабавно от всички тези версии, но ще бъде постепенно пренасочен към Microsoft Edge на всички тези устройства през следващите няколко месеца“, казва Линдерсей.

Все пак ще има ключово изключение. „За определени версии на Windows, които в момента се поддържат и се използват в критични среди, ще продължи поддръжката на Internet Explorer на тези версии, докато не излязат от експлоатация“.

Технически Internet Explorer може да продължи още малко, но съобщението от Microsoft е много ясно: „бъдещето на Internet Explorer е в Microsoft Edge.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай