Microsoft превръща метасвета в индустриален - клиенти стават Kawasaki, Heinz и Boeing

Обявената през 2015 г. система HoloLens, се основава на технологията за добавена реалност

Microsoft превръща метасвета в индустриален - клиенти стават Kawasaki, Heinz и Boeing | StandartNews.com

Microsoft обяви, че Kawasaki е станал нов клиент в така наречения проект "индустриална метавселена". Работниците в заводите на японската компания ще започнат да носят шлемове с добавена реалност HoloLens, които ще им помагат в производството, ремонтите и управлението на веригата за доставки. Устройствата ще се използват и за създаване на роботи.

Обявената през 2015 г. система HoloLens, се основава на технологията за добавена реалност, която наслагва цифрови изображения върху реално изображение. Такива решения могат да помогнат за решаването на промишлени проблеми: например Microsoft предложи да се създадат "цифрови близнаци" на работното място, за да се ускорят някои производствени процеси. Не е задължително Kawasaki да извика техник за ремонт, за да поправи дефектирало устройство - компанията може да комуникира от разстояние с местните работници, да ги насочва през процеса на ремонт и да им дава конкретни инструкции под формата на визуални указания в добавена реалност.

Освен Кавазаки, технологиите на Microsoft привлякоха интереса и на Heinz, която наскоро обяви намерението си да въведе "метавселена" при производството на кетчуп, а друг партньор на проекта е Boeing. Забележително е, че днешната технология на метавселената е по-скоро ориентирана към бизнеса, отколкото към потребителите.

За разлика от конкурентите си, които се фокусират върху развлекателните функции на метавселената и се подготвят само за широкото ѝ пускане на пазара, Microsoft продава на своите партньори технологии, които вече са готови за работа. Тези решения обаче невинаги са обвързани с конкретен тип устройство - аватарите от Mesh for Teams, представени през ноември миналата година, работят и с традиционни 2D дисплеи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай