Microsoft купува 4% дял в London Stock Exchange Group

Пазарният оператор ще вложи най-малко 2,8 милиарда долара за 10 години за облачните услуги на софтуерния доставчик

Microsoft купува 4% дял в London Stock Exchange Group | StandartNews.com

Microsoft (MSFT) купува 4% дял в London Stock Exchange Group (LDNXF) като част от сделка, според която пазарният оператор ще вложи най-малко 2,8 милиарда долара за 10 години за облачните услуги на софтуерния доставчик.

Компаниите обявиха партньорството, акцентирайки на ползите, които ще донесе на клиентите на борсата чрез подобрени данни и анализи. Акциите на London Stock Exchange Group (LSEG) поскъпнаха с 4% в началото на търговията.

Партньорството „създава атрактивни възможности за растеж на приходите и за двете компании“, каза главният изпълнителен директор на LSEG Дейвид Швимер. 

Пентагонът възлага многомилиарден облачен договор на Amazon, Google, Microsoft и OracleКато част от сделката платформата за данни на Лондонската фондова борса и друга технологична инфраструктура ще мигрират в облачната среда Azure на Microsoft.

Компаниите също планират да работят заедно за разработване на нови продукти и услуги за данни и анализи, използвайки Microsoft Azure, Microsoft Teams и възможностите на Microsoft за изкуствен интелект (AI).

Като начало борсата ще може да споделя своите данни и анализи с Teams и Microsoft 365, което включва Excel и PowerPoint.

Microsoft ще купи своите акции на LSEG от Blackstone и Thomson Reuters (TRI). Очаква се покупката да приключи през първото тримесечие на 2023 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай