Медал, песен и поема за спасителя на четирима души

Медал, песен и поема за спасителя на четирима души | StandartNews.com

Благоевград. Благоевградският предприемач Йордан Йорданов, който спаси живота на четирима души, ще бъде награден с почетния знак - медал „За хората с добри сърца".

Инициативата за връчването на отличието е на Фондация "Помогни на нуждаещите се", Колеж "Източен Европейски Образователен Център", Граждански форум "Съвет на нацията" и Пловдивското журналистическо дружество "Европрес". Наградата му се присъжда за проявен героизъм и саможертва при спасяването на две жени и двама мъже, паднали в река след катастрофа. Бизнесменът Йорданов извади катастрофиралите от автомобила, който се пълнел с вода и ги транспортира до Спешния център за оказване на медицинска помощ. Най-тежко пострада 25-годишната Стефка Ичева, която е със счупен прешлен. Спасителят дари 3 хиляди лева за нейната операция, тъй като близките и не успяха да съберат цялата сума от 7200 лева. на 26 януари вечерта колата на младите хора поднесла по пътя от местността Бодрост към Благоевград и паднала от 10 метра височина в ледените води на река Бистрица. Автомобилът обаче не се е виждал от пътя, а в района нямало и мобилен сигнал. Бизнесменът, чийто ловно стопанство е наблизо, видял следите от автомобилни гуми по шосето, спрял с пикапа си и спасил пострадалите.

Церемонията по връчването на медала на Йордан Йорданов ще се състои в сградата на Радио-Телевизионния център в Благоевград във вторник от 11,00 часа.

Специално за случая българската певица Елена Чаушева ще изпълни песента „ЗА ХОРАТА С ДОБРИ СЪРЦА", която е химн на Фондация „Помогни на нуждаещите се". Пловдивският поет д-р Боньо Бонев пък е написал и посветил поема за спасителя на четиримата пострадали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай