Махат Аерофлот от една от най-големите система за самолетни билети

Airbus и Boeing обявиха спиране на части и услуги за руския флот

Махат Аерофлот от една от най-големите система за самолетни билети | StandartNews.com

Sabre, една от най-големите компании за резервации на самолетни билети в света, прекратява споразумението си за дистрибуция с руския въздушен превозвач Аерофлот, съобщи компанията в четвъртък. Това може допълнително да ограничи руските въздушни пътувания, чиито самолети вече бяха забранени от въздушното пространство на повечето западни страни.

Държавният Аерофлот е водещият превозвач и най-голямата авиокомпания в Руската федерация. Авиокомпанията има около 200 самолета във флота си и пътува до 146 дестинации по света. Изключването на софтуера за онлайн резервации може да затрудни авиокомпанията да оперира в страната.

Sabre заяви, че предприема „незабавни стъпки“ за премахване на Аерофлот от глобалната си дистрибуторска система, която се използва от туристически агенции, туристически уебсайтове и корпорации по целия свят за пазаруване, резервиране и обслужване на резервации за полети.

Sabre също дарява 1 милион долара на полския Червен кръст, за да подкрепи усилията за помощ, тъй като голям брой украински бежанци продължават да преминават през границата.

САЩ, Канада и страните от Европейския съюз се обединиха, като забраниха преминаване на руските самолети във въздушното им пространство. Очакванията са и руският президент Владимир Путин да отговори с подобна мярка, като забрани на самолети на тези държави да преминават през въздушното пространство на страната. Полетите може да отнеме повече време, тъй като се пренасочват около ограниченото въздушно пространство, но авиационни експерти казват, че Русия вероятно ще понесе тежестта на затварянето.

Преди инвазията Аерофлот имаше маршрути до Маями, Лос Анджелис, Ню Йорк и Вашингтон, окръг Колумбия, и летеше над въздушното пространство на САЩ и Канада до дестинации в Карибите. Тези полети до и от САЩ вече са забранени и Аерофлот ще трябва да пренасочи полетите, за да стигне до популярни ваканционни дестинации.

Сега, след като е отрязан от софтуера за резервации на Sabre, за Аерофлот ще бъде много по-трудно време да изпълнява и вътрешни полети. От своя страна Airbus и Boeing обявиха спиране на части и услуги за руския флот, което на практика прекратява поддръжката на руските авиокомпании.

Amadeus IT Group, която предоставя софтуер за резервиране на билети за руските S7 и Ural Airlines, излезе със собствено изявление малко след новината за Sabre. Компанията казва, че е в процес на прекратяване на връзките си с руските въздушни превозвачи.

Повече технологични новини може да прочетете тук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай