Lenovo спира производството на геймърски смартфони Legion

Engadget смята, че подразделението на Lenovo за гейминг смартфони има проблеми, защото китайската компания не е успяла да направи своите Legion смартфони популярни извън Китай

Lenovo спира производството на геймърски смартфони Legion | StandartNews.com

Миналата седмица в мрежата се появиха слухове, че Lenovo ще закрие своето подразделение за геймърски смартфони Legion. За това съобщи служител на китайската компания, който твърди, че част от персонала на подразделението вече е съкратен. Помолена от Android Authority да коментира слуховете, компанията потвърди решението да спре производството на геймърски смартфони с марката Legion.

"Lenovo преустановява производството на базираните на Android мобилни геймърски телефони Legion като част от по-широка бизнес трансформация и консолидиране на геймърското си портфолио. Като лидер в областта на гейминг устройствата и решенията, Lenovo се стреми да развие гейминг категорията в множество форм-фактори и да се фокусира върху това къде може да донесе най-голяма стойност на глобалната гейминг общност", заяви говорител на Lenovo пред Android Authority.

Engadget смята, че подразделението на Lenovo за гейминг смартфони има проблеми, защото китайската компания не е успяла да направи своите Legion смартфони популярни извън Китай.

От своя страна Android Authority отбеляза, че перспективите пред пазара на геймърски смартфони в момента не изглеждат добри. Все пак редица марки все още произвеждат геймърски модели. Сред тях са ASUS със своето семейство геймърски смартфони ROG, която планира да представи ROG Phone 7 на 13 април, както и ZTE Nubia с марката си RedMagic и Xiaomi с марката си Black Shark. Трябва да се отбележи, че Xiaomi беше принудена да съкрати по-голямата част от производствения си персонал поради проблеми с продажбите на смартфоните Black Shark.

Съобщава се, че Lenovo вероятно ще се съсредоточи върху смартфоните Moto заедно с устройствата ThinkPhone.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай