Круизна компания ще внедри Starlink на корабите си

Тя ще бъде пусната официално на 5 септември

Круизна компания ще внедри Starlink на корабите си | StandartNews.com

Royal Caribbean, круизната компания, която също оперира Celebrity Cruises и Silversea Cruises, обяви , че ще оборудва своя флот от кораби с интернет услугата Starlink на SpaceX. Компанията twyrdi, че услугата ще направи интернет изживяването в морето, по-бързо и по-надеждно.

Royal Caribbean вече изпробва услугата на един от своите кораби през лятото и ще я пусне официално на 5 септември, започвайки с кораб, наречен Celebrity Beyond. Компанията очаква услугата да бъде напълно внедрена във флота й до първото тримесечие на 2023 г.

Съобщението на Royal Caribbean не включва технически подробности, като например колко чинии Starlink ще използват корабите му или колко честотна лента ще бъде разделена между няколко хиляди пътници. Компанията обаче обещава, че хората ще могат да използват стрийминг услуги и да правят видео разговори.

Интернет услугата на SpaceX, фокусирана върху лодки, Starlink Maritime, е сравнително нова, след като дебютира по-рано това лято . Понастоящем той обхваща само крайбрежните води в части от Северна и Южна Америка (включително Карибите), Европа и около Австралия и Нова Зеландия, но SpaceX казва, че планира да покрие повечето от световните океани до първата четвърт на 2023 г.

В момента SpaceX работи с Hawaiian Airlines и чартърния превозвач JSX, за да осигури Wi-Fi по време на полет, нещо, което Delta (и вероятно други ) също разглеждат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай