Ключова фигура от Microsoft напуска

Оставката е неочаквана

Ключова фигура от Microsoft напуска | StandartNews.com

Панос Панай, отговорен за разработката на Windows и поредицата Surface, напуска Microsoft. 

В имейл в понеделник вицепрезидентът на Microsoft Раджеш Джа информира служителите, че: „след почти 20 години в компанията, Панос Панай реши да напусне Microsoft.“

Напускането на Панай е неочаквано, след като миналия месец той каза, че очаква с нетърпение да присъства на специалното събитие на Microsoft, насрочено за 21 септември, където компанията ще представи най-новите допълнения към линията Surface и „иновациите в областта на изкуствения интелект“. 

Панай се присъединява към Microsoft през 2004 г. като групов програмен мениджър. След като ръководи линията Surface и други ключови продукти, той стана главен продуктов директор на компанията през 2018 г., ръководейки разработването на Windows 11. През 2021 г. той беше повишен до вицепрезидент като част от висшия ръководен екип, който директно съветва изпълнителния директор на Microsoft Сатя Надела. 

В публикация в X (бивш Twitter) Панай казва, че е „решил да обърне страницата и да напише следващата глава“, добавяйки, че е „вечно благодарен за времето  в Microsoft и невероятните хора, с които имах честта да работя". 

Позицията му на ръководител на Windows и Surface обаче ще бъде заета от Юсуф Мехди. Организационната промяна идва във време, в което Microsoft се фокусира върху добавянето на функции за изкуствен интелект към Windows 11 и Windows 12.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай