Хванаха руснаците в крачка – „уникалният“ им смартфон е от Бангладеш

Руският антишпионски смартфон "R-FON", „убиец на iPhone” е копиран от друг модел

Хванаха руснаците в крачка – „уникалният“ им смартфон е от Бангладеш | StandartNews.com

Според източници от мрежата, външният вид на руския антишпионски смартфон "R-FON" на компанията "Rutek", не е уникален. Факт е, че модел с абсолютно същия дизайн, както и с много сходни характеристики, се произвежда под марката Symphony от Бангладеш.

Става дума за Symphony Helio 80, който, подобно на руския "Р-ФОН", е оборудван с 6,7-инчов дисплей, микропроцесор MediaTek Helio G99, 128 GB памет и батерия с капацитет 5000 mAh. Helio 80 не е без разлики: Helio 80 има 6 GB оперативна памет и 108 МР основна камера, докато "Р-Фон" може да се похвали с 8 GB памет и 50 МР камера.

Подробности относно спецификациите и външния вид на смартфона "R-PHON" станаха известни през август тази година. Една от характеристиките на устройството е, че то работи с местната операционна система "ROSA mobile". В нотификацията на устройството в регистъра на ECE като производител на смартфона е посочена хонконгската компания Bopel Mobile Technology Co Limited.

През септември тази година разработчикът на смартфона НТС "ИТ Роса" започна производството на устройството "R-FON" в саранския завод "Рутек". Беше отбелязано, че за да се постигне максимално ниво на защита на потребителите на устройството от шпионски атаки, специалистите на "ИТ Роса" сами пишат драйвери за всички хардуерни компоненти на смартфона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай