Instagram премахна приложенията Boomerang и Hyperla

От социалната мрежа искат да се фокусират върху основното приложение

Instagram премахна приложенията Boomerang и Hyperla | StandartNews.com

Instagram премахна самостоятелните си приложения Boomerang и Hyperlapse от App Store и Google Play на Apple, съобщава TechCrunch . Премахването идва малко след съобщението на Instagram на 28 февруари, че ще спре да поддържа приложението IGTV, а промените показват намеренията на Instagram да се съсредоточи върху основното приложение на мрежата.

„Премахнахме поддръжката за самостоятелните приложения Boomerang и Hyperlapse, за да фокусираме по-добре усилията си върху основното приложение“, каза говорителят на Instagram Кристин Пай в изявление за The Verge . „Boomerang все още се поддържа в приложението в Stories, а Layout остава самостоятелно приложение в Store. Ще продължим да работим по нови начини хората да бъдат креативни и да се забавляват в Instagram.”

Приложението Boomerang, което беше пуснато за първи път през 2015 г., създава кратки, повтарящи се видеоклипове, като прави поредица от снимки, които можете да публикувате в Instagram или Facebook. Въпреки че самостоятелното приложение Boomerang вече го няма, както Instagram отбелязва в изявлението си, функцията продължава да съществува в Instagram Stories, където беше добавена през 2016 г.

Hyperlapse, пуснато през 2014 г. , позволява да правите професионално изглеждащи видеоклипове, като предлага впечатляваща стабилизация на видеото. Приложението беше пуснато в отговор на това, че клиповете от приложението за стандартна камера често изглеждаха доста нестабилни, но клиповете на Hyperlapse бяха много по-стабилни. Сега обаче хардуерът на смартфона има функция за стабилизиране на видео, което намалява полезността на приложение като Hyperlapse. Не е ясно дали функциите от приложението ще се виждат някъде другаде в Instagram.

Повече технологични новини може на намерите тук

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай