Индия работи върху нова политика за електрически превозни средства

Ако бъде приета, ще доведе до драстично намаляване на цената на вносните електромобили

Индия работи върху нова политика за електрически превозни средства | StandartNews.com

Индия работи върху нова политика за електрически превозни средства, която ще намали данъците върху вноса за производителите на автомобили, които се ангажират с известно местно производство, след предложение на Tesla, която обмисля навлизане на вътрешния пазар. 

Тази политика може да позволи на производителите на автомобили да внасят изцяло сглобени електромобили в Индия при намален данък до 15 процента, в сравнение със сегашните 100 процента, които се прилагат за автомобили, струващи над 40 000 долара, и 70 процента за останалите. 

Най-продаваният Model Y на Tesla например започва от $47 740 в САЩ преди данъчни кредити.

Ако подобна политика бъде приета, това може да доведе до драстично намаляване на цената на вносните електромобили, което местните производители на автомобили се стремят да избегнат. Това може също така да отвори вратата за глобалните производители на автомобили, освен Tesla, да се докоснат до третия по големина автомобилен пазар в света, където продажбите на електромобили са по-малко от 2 процента от общите продажби на автомобили, но нарастват бързо.

Разглежданата политика може да позволи на производителите на автомобили да внасят напълно сглобени електромобили в Индия при намален данък до 15 процента

По-ниските данъци върху вноса биха могли да помогнат на Tesla да продаде пълната си гама от модели в Индия, а не само новата кола, която иска да произвежда на местно ниво, пишат световните медии. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай