Сряда,

Илон Мъск заплашва да съди Microsoft

От: екип на Стандарт -
640
Илон Мъск заплашва да съди Microsoft
A
A
A

Илон Мъск заплашва да предприеме съдебни действия срещу Microsoft заради твърдения, че компанията е „обучавала незаконно, използвайки данни от Twitter“. Изявлението на милиардера дойде в отговор на туит, в който се отбелязва, че рекламната платформа на Microsoft ще спре да поддържа Twitter поради промените, изискващи плащане за достъп до API.

Заплахата на Мъск е неясна, но изглежда е над OpenAI, използващ данни от Twitter, за да обучи големия езиков модел зад продукти като ChatGPT. 

Не е ясно дали Мъск действително ще съди Microsoft в този момент, тъй като той заплаши съдебни действия, които никога не са се случвали в миналото. 

В съобщение в горната част на страница за поддръжка за рекламната платформа на Microsoft, се казва, че „вече няма да поддържа Twitter“, считано от 25 април 2023 г., което означава, че компаниите вече не могат да използват платформата на Microsoft, за да управляват своите туитове или ангажираност. Това също съвпада с времето, което Twitter си определя да направи платен API (интерфейс за програмиране на приложения).

Според новото ценово споразумение на Twitter големи компании като Microsoft може да трябва да плащат до $ 42 000 на месец, за да получат достъп до API на Twitter. Новата система за ценообразуване вече накара някои по-малки разработчици да се откажат от платформата. 


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Мъск Microsoft Twitter