Google започва да премества служители от Русия

По неофициални данни отстраняването на служителите може да е свързано с предстоящото блокиране на YouTube в Русия

Google започва да премества служители от Русия | StandartNews.com

Bloomberg съобщи, че американският гигант в областта на търсенето Google негласно е започнал да извежда в чужбина служители на московския си офис, които са изразили желание да напуснат Русия. По данни на източника в московския офис на Google работят 244 души. Не се съобщава къде точно отиват служителите.

В същото време компанията не е изразила намерение да преустанови дейността си в Русия, въпреки че спря рекламния бизнес и блокира заплащането на повечето от програмите на руските потребители, като ги лиши от услугата Google Pay, както и от възможността да откриват нови акаунти в облачната услуга Google Cloud Platform.

Според източници на Bloomberg компанията помага и на служителите си в Украйна да напуснат страната, където в киевския ѝ офис работят около 50 души. В корпоративния бюлетин за служителите на Google се казва, че служителите на компанията "работят денонощно, за да осигурят защита и сигурност, както и друга подкрепа" на колегите си в Украйна.

Говорител на Google е отказал да коментира този въпрос пред Bloomberg. По неофициални данни отстраняването на служителите може да е свързано с предстоящото блокиране на YouTube в Русия. Твърди се, че в последствие това може да доведе до прекратяване на всички операции на Google в Русия. Но това е само слух.

 

Повече технологични новини може на намерите в рубрика Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай