Google стартира нов център за прозрачност на рекламите

Потребителите могат да харесат или блокират рекламата или дори да я докладват за нарушение

Google стартира нов център за прозрачност на рекламите | StandartNews.com

Google стартира нов център за прозрачност на рекламите, който ще позволи на потребителите да търсят проверени рекламодатели и техните кампании във всички платформи на компанията, включително Search, Display и YouTube.

Новият център е достъпен директно и през страницата Моят рекламен център и ще позволи търсене на реклами от дадена марка, в кой регион са били показани тези реклами и времето, когато последно са провеждали кампания заедно с формата. Потребителите могат да харесат или блокират рекламата или дори да я докладват за нарушение на рекламните правила на Google, ако тези реклами показват опасни продукти или неподходящо съдържание например. Центърът ще бъде достъпен за всички потребители през следващите седмици.

Google стартира центъра My Ad Center миналата година, който позволява на потребителите да виждат информация за рекламни теми, марки и скорошните реклами, които са видели в Търсене, YouTube и Discover. Потребителите могат да променят тези настройки, като премахнат теми или марки или изключат изцяло персонализираните реклами. Това не означава, че няма да се виждат никакви реклами. Просто няма да се основава на вашите предпочитания и данни за търсене.

Google каза, че след стартирането 20% от 70-те милиона посещения на страницата My Ad Center са били за коригиране на рекламните предпочитания. Като се има предвид, че милиарди хора използват платформите на Google, тази цифра не изглежда толкова впечатляваща.

Базираната в Маунтин Вю компания заяви, че въвежда този нов център за прозрачност, така че клиентите да могат да научат повече за непознати марки и да проверят дали са били проверени от Google .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай