Google почти спря да показва туитове в търсенето заради новите правила на Twitter

Правилата на Twitter претърпяха сериозни промени през последните няколко дни

Google почти спря да показва туитове в търсенето заради новите правила на Twitter | StandartNews.com

Неотдавнашните промени в правилата на Twitter доведоха до това, че туитовете и връзките към страниците на социалната мрежа почти престанаха да се появяват при търсене в Google. Това е така, защото Twitter започна да контролира скенерите за търсене, които преди това имаха практически неограничен достъп до данните, публикувани в платформата.

"Знаем, че възможността ни да сканираме Twitter.com е била ограничена, което е повлияло на способността ни да показваме туитове и връзки към страници на социалната мрежа в резултатите от търсенето. Уебсайтовете могат да контролират достъпността на своето съдържание за скенерите за търсене", заяви говорител на Google.

Правилата на Twitter претърпяха сериозни промени през последните няколко дни. В края на миналата седмица нерегистрираните потребители загубиха възможността да разглеждат туитове. По-късно Twitter ограничи броя на туитовете, които потребителите могат да разглеждат на ден, като обясни това решение с необходимостта да се ограничи достъпът до съдържанието на платформата за алгоритмите за обучение на невронни мрежи.

Очевидно тези промени, които компанията определи като "временни", са оказали влияние върху способността на Google да индексира страниците на социалните мрежи и туитовете на потребителите. Възможно е ограничението за броя на разглежданите туитове скоро да бъде премахнато, поне за търсачките.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай