Главният оперативен директор на TikTok се оттегля

Тя ще консултира като частно лице

Главният оперативен директор на TikTok се оттегля | StandartNews.com

Главният оперативен директор на TikTok Ванеса Папас напуска компанията, след като прекара няколко бурни години като неин главен обществен защитник и защитник на създателите на TikTok пред обвиненията, че платформата представлява риск за националната сигурност.

Тя ще продължи да консултира TikTok като частно лице. Папас е поредното високопоставено лице, което напуска социалната мреж и идва в ключов момент, когато редица политици решиха да забранят приложението заради твърдения, че личната информация на потребителите в САЩ е незащитена.

Папас е повече от четири години в TikTok, включително две години като главен оперативен директор и девет месеца като глобален временен ръководител.

По време на работата си, тя трябваше да се справя с несигурна и влошаваща се политическа среда във Вашингтон, тъй като тогавашният президент Доналд Тръмп направи опити да забрани TikTok или да принуди отделянето на компанията да стане център на неговата антикитайска програма.

Тези усилия в крайна сметка бяха блокирани в съда, но TikTok продължи да преговаря с правителството на САЩ за сделка, която може да позволи на платформата да продължи да работи в Съединените щати. Тези дискусии се разпростряха в администрацията на Байдън, без да се вижда решение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай