ФК Манчестър Сити и Cisco представят умен шал за феновете

Джаджата, наречена Connected Scarf, е оборудвана със сензор EmotiBit

ФК Манчестър Сити и Cisco представят умен шал за феновете | StandartNews.com

Футболен клуб "Манчестър Сити" разкри съвместен проект със Cisco, своя технологичен партньор от 2019 г. насам. Сътрудничеството им доведе до създаването на "умен шал", който проследява емоциите на феновете по няколко показателя.

Джаджата, наречена Connected Scarf, е оборудвана със сензор EmotiBit, който измерва телесната температура и сърдечния ритъм на потребителя - достатъчно, за да се оцени емоционалното състояние на човека. Cisco заяви, че наскоро е приключила пилотна програма за тестване на устройството: шестима фенове са били поканени като доброволци. С помощта на умни шалове авторите на проекта измерват динамиката на жизнените им показатели в продължение на 120 минути, като записват данни в критични моменти от играта на любимия им отбор.

"Използвайки събраните данни, ще можем да разберем феновете по-добре от всякога. Той ни дава възможност да станем по-приобщаващи и да научим повече за ролята, която спортът играе в живота ни", коментира проекта Чинтан Пател, главен технически директор на Cisco за Великобритания и Ирландия. Манчестър Сити обеща да предостави свързания шал на повече фенове през следващия сезон, въпреки че не уточни дали джаджата ще стане достъпна за всички.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай