Ето какво прави тайният бутон на бюрото на Путин

Устройството, което се намира в малка кутия, се свързва с президентската приемна

Ето какво прави тайният бутон на бюрото на Путин | StandartNews.com

Какво е това мистериозно устройство, което се намира на една ръка разстояние от президента на Русия на почти всяка среща около овалната маса? Руски журналисти разкриват какво прави малкото копче на бюрото на държавния глава.

Предназначението на тайния бутон беше разкрито за първи път пред журналисти след срещата при закрити врата между президента и неговия узбекски колега Шавкат Мирзийоев. Кореспонденти споделят в предаване на телевизионния канал "Россия", че бутонът на бюрото на държавния глава е необходим за бързо повикване на помощник. Устройството, което се намира в малка кутия, се свързва с президентската приемна. Когато Путин натисне бутона, в приемната му се чува специален звуков сигнал.

Всички подобни срещи обикновено се провеждат при закрити врати. Журналистите имат право да присъстват само на встъпителната част, а основната дискусия продължава при закрити врати. При такива обстоятелства специалните средства за комуникация са от съществено значение, тъй като двамата държавни глави могат да общуват с часове изключително насаме.

"Операторите излизат и съседната маса се подготвя за дълги разговори. На бюрото на президента има специален бутон: когато е необходим асистент или се носи чай", обяснява телевизионният водещ.

Освен в обикновени ситуации, като например за поръчка на чай, бутонът е необходим и за да може президентът да сигнализира навреме в приемната, че разговорите са приключили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай