Електрическите камиони се подпалват един след друг в САЩ

Модели на Nikola се запалиха за четвърти път през последните месеци

Електрическите камиони се подпалват един след друг в САЩ | StandartNews.com

В средата на август, след разследване на пожар в един от електрическите камиони с батерии Tre BEV, Nikola Motor Company беше принудена да изтегли почти всички превозни средства, доставени на клиенти, за да отстрани дефект, който може да е довел до пожара. Докато кампанията по изтеглянето набираше скорост, друг камион се запали в централата на производителя в Аризона.

Както обяснява Electrek, позовавайки се на официално изявление на Nikola Motor, миналия петък един от предпроизводствените прототипи на електрически камион на площадка в близост до централата на компанията във Финикс се е запалил в резултат на "термичен инцидент". Автомобилът се е намирал на открита площ, където се е провеждала процедура за проверка на пожарната безопасност със съпътстващи тестове. Никой не е пострадал в резултат на този пожар, представители на пожарната служба във Финикс са участвали в потушаването му.

Припомняме, че по-рано разследването установи причината за подобни пожари - става въпрос за изтичане на охладителна течност. Очевидно конкретният случай просто не е могъл да издържи теста за липса на дефект и в крайна сметка нещо се е объркало. Ако вземем предвид, че това е четвъртият регистриран случай на пожар на акумулаторни камиони Tre BEV с общ брой на произведените автомобили не повече от 209 единици, статистиката за производителя не е от най-радостните. И тези четири случая са регистрирани само през предходните четири месеца, докато общият брой на случаите по време на производството на модела е осем. Акциите на Nikola Motor на фона на тези новини поевтиняха с 15% и сега струват по-малко от един щатски долар за брой. При тези условия те са заплашени от изваждане от борсата, а това само допълнително ще влоши и без това не най-стабилното положение на компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай