Dogecoin поскъпва с 35% след приключването на изкупуването на Twitter от Илон Мъск

Възходът на Doge може да е свързан и със слуховете, че Twitter ще създаде свой собствен портфейл за криптовалута

Dogecoin поскъпва с 35% след приключването на изкупуването на Twitter от Илон Мъск | StandartNews.com

Dogecoin, криптовалута, кръстена на известно кучешко меме, поскъпна с 35% за пет дни. CNBC пише за това. Журналисти и експерти обясняват ръста с приключването на сделката за закупуване на Twitter от Елон Мъск.

След месеци на конфронтация между Мъск и борда на директорите на Twitter двете страни постигнаха споразумение. Бизнесменът се е съгласил да купи социалната мрежа. Мъск също така промени описанието на акаунта си в Twitter на Chief of Twit и публикува видеоклип, на който се появява в централата на компанията с мивка в ръце.

Възходът на Doge може да е свързан и със слуховете, че Twitter ще създаде свой собствен портфейл за криптовалута. Известната техноблогърка Джейн Уонг пише за това. Тя твърди, че социалната мрежа работи по прототип на портфейл, но не е посочена дата на пускане. Списъкът с потенциално поддържаните криптовалути също не е обявен. Важно е да се отбележи, че Илон Мъск е известен с публичната си подкрепа за Dogecoin, така че след закупуването на социалната мрежа вероятността да подкрепи гореспоменатия токен се е увеличила значително.

Според Analytics Insight поскъпването на Dogecoin може да се окаже капан за купувачите на криптовалути. Според редица експерти поскъпването може да е свързано със съобщението на Фед за възможно облекчаване на паричната политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай