Часовникът в лентата със задачи на Windows 11 вече може да показва секунди

Нещо, което чакахме от десетилетия

Часовникът в лентата със задачи на Windows 11 вече може да показва секунди | StandartNews.com

В миналото часовникът в лентата със задачи на Windows не показваше секунди. Разработчиците обаче дълго време тестваха тази функция във вътрешни компилации и сега тя е достъпна за всички потребители на Windows 11. Споменатото нововъведение се разпространява заедно с актуализацията KB5028185, която беше пусната преди няколко дни.

Можете да активирате показването на секундите на часовника в лентата на задачите в менюто "Персонализация". Достатъчно е да поставите отметка на съответната опция в раздела с настройки на часовника и да запазите промяната. Любопитно е, че преди да приложите настройките, Windows ще ви предупреди за увеличаване на количеството консумирана енергия. След като запазите настройките, часовникът в лентата на задачите ще започне да показва секундите.

Още през 2003 г. Microsoft обмисляше да добави функция за показване на секунди към часовника в лентата на задачите. По това време разработчиците интегрираха функцията в бета версиите на операционната система, но тя така и не се появи в стабилните компилации. Причината за неинтегрирането на функцията в потребителските компилации беше, че показването на секундите върху часовника в лентата на задачите "влошава" производителността на Windows. В Windows 10 се появи възможност за показване на секунди, но тя не беше реализирана като опция на операционната система, а вместо това потребителите трябваше да направят съответните редакции в регистъра.

Сега разработчиците са тествали функцията за показване на секунди сред участниците в програмата Windows Preview и са решили да я интегрират в стабилните версии на операционната система. За да показвате секундите на часовника в лентата на задачите, просто трябва да инсталирате споменатата по-рано актуализация на Windows 11 и да активирате съответната опция в настройките.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай