Bing вече ще показва ръководства за закупуване, генерирани от AI

Microsoft продължава да въвежда повече AI инструменти и функции за пазаруване в Edge

Bing вече ще показва ръководства за закупуване, генерирани от AI | StandartNews.com

Microsoft въвежда ръководства за закупуване, генерирани от AI, в Bing, обяви компанията в четвъртък. Когато търсите определени неща, Bing ще покаже създадени от AI ръководства, които предлагат сравнения между продукти в едни и същи категории, като слушалки или лаптопи.

Връзката към ръководството за закупуване на Bing ще се появи в най-горната част на резултатите на търсачката. Щракването върху ръководството разкрива генерирано от AI резюме за всичко, което се търси, заедно със списък с продукти, подходящи за запитването. Бутон Сравнение показва диаграма, която извлича спецификации от уебсайтовете на производителите на продукти и ги сравнява една до друга. 

Microsoft също пуска резюмета на прегледи в своя чатбот Bing. Когато потребителят попитате Bing какво казват хората за даден продукт, инструментът ще обобщи отзивите, събрани от търговци на дребно като Amazon и Walmart. 

Освен това, Microsoft добавя функция за съпоставяне на цените към Edge, която следи цената на даден артикул, след като сте го закупили. Ако този артикул спадне в цената, Edge ще ви подкани да се свържете с търговеца на дребно, от който сте го закупили, за да поискате възстановяване на сумата. Но не е нужно да правите нищо от писането сами; Bing ще изготви чернова на съобщение, което можете да изпратите до търговеца.

Тъй като Microsoft продължава да въвежда повече AI инструменти и функции за пазаруване в Edge, браузърът започва да се усеща малко претоварен, пише The Verge. Това, което някога e рекламирано като алтернатива на Chrome, бързо се попълва с инструменти, които не всички потребители искат или имат нужда. Въпреки че генеративният AI е вълнуващ напредък, може да е по-полезно тези инструменти да се консолидират в разширение, вместо да се натрапват в изживяването на всички при сърфиране, добавя изданието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай