Apple планира да отвори първия си физически магазин в Индия

Предишният план да отвори магазин в страната през 2021 г. беше провален от пандемията от коронавирус

Apple планира да отвори първия си физически магазин в Индия | StandartNews.com

Apple се готви да отвори първия си физически магазин в Индия, където има производствена база.

Компанията обяви откриването на своя търговски обект в кратко изявление в сряда, като каза, че планира да посрещне клиенти във финансовия и търговски център на Мумбай. Предишният план да отвори магазин в страната през 2021 г. беше провален от пандемията от коронавирус.

В продължение на години Apple и други чуждестранни търговци на дребно бяха ограничени да създават магазини в страната, освен ако не доставят поне 30% от суровините на местно ниво, което ги принуждаваше да разчитат на местни партньори. Това се промени през 2019 г., когато индийското правителство облекчи някои инвестиционни правила.

През 2020 г. компанията стартира онлайн магазин в Индия, позволявайки на клиентите да купуват нейните продукти и също така за първи път да персонализират определени устройства.

Главният изпълнителен директор Тим Кук по-рано посочи значението на стартирането на собствена търговска мрежа в страната, като каза: „Не искам някой друг да управлява марката вместо нас.“

Тя увеличи значително износа си от страната миналата година, като броят на iPhone, произведени и доставени от Индия, се е увеличил с 65% през 2022 г. в сравнение с предходната година, според Counterpoint Research.

Apple за първи път започна да произвежда iPhone там през 2017 г. Но през последните месеци разшири производството, след като претърпя сериозни затруднения във веригата за доставки в континентален Китай, който представлява по-голямата част от производството на смартфони.

Двама от водещите договорни производители на Apple, Foxconn и Wistron, бяха най-бързо развиващите се производители в Индия през последното тримесечие на 2022 г., според Counterpoint.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай